Archív

A tanév kezdése

Kedves Gyerekek, kedves Szülők!

Remélhetőleg mindenki kipihente a tavalyi különleges tanévet, és újult erővel készül a 2020/2021-es kihívásokra.

Iskolánk idén megújul. Már csupán egy engedélyre várunk. A tankerület és a pusztaszabolcsi képviselőtestület komoly erőfeszítéseket tett és tesz a megvalósulás érdekében. Ez az átmeneti időszak mindenki részéről nagyobb türelmet kíván meg. Igyekszünk a lehető legkevesebb kellemetlenséggel átvészelni.

A főépületben kevés a tanterem a 18 osztály számára, emiatt külső helyszíneken is folyik oktatás idén. A városvezetés alapos megfontolás és egyeztetés után felkínálta a Zsiráf óvoda tornatermét, a Hagyományok Háza tantermét, a Városi Művelődési Ház termét valamint a könyvtárat. Mivel a felsőbb osztályokban szakos tanítás a jellemző, alsós osztályokat helyezünk el a felsorolt helyeken:

Zsiráf óvoda:       1.b Felker Sándor, Takács Tünde

Művelődési Ház:   4.a Liber Dorottya

Hagyományok Háza: 3.a Molnár Árpádné, Karaniczné Treuer Adél           

Szeptember 1-jén 800 órakor az iskolában tanévnyitó tájékoztatóra kerül sor, ezt követően veszi birtokba mindenki osztályát.

Egyúttal megelőző intézkedésekkel igyekszünk csökkenteni a járvány várható második hullámát.

Állandó osztálytermek lesznek minimális mozgással. Fokozottan figyelünk a fertőtlenítésre. Igyekszünk betartatni a tanulókkal a megfelelő távolságot. Szünetekben megszervezzük a külön helyszíneken történő időtöltést. Sűrűn szellőztetünk. Lehetőség szerint szabad levegőn tartjuk a testnevelés órákat. Az étkezőben kerüljük a torlódást. Biztosítjuk a kézfertőtlenítőt és az eldobható papír kéztörlőt.

Ezek a prevenció legfontosabb területei. A tanulókat is felkészítjük az elvárt magatartásformákra. Egyúttal kérjük a szülők segítségét is:

  • Kérjük, tudatosítsák gyermekeikben, hogy mindez az ő egészségük védelmében történik.
  • Biztosítsanak arcmaszkot számukra – elsősorban a szünetek idején ajánlott viselésük!
  • Amennyiben lehetőség van rá, tegyenek táskájukba fertőtlenítő gélt állandó használatra!
  • Sajnos különös hobbijuk a kézmosó kilocsolásával csúszdapálya készítése illetve egész toalettpapírokkal célba dobás (WC csészébe). Támogassanak bennünket, vegyük elejét mindennek!

A szülőknek az iskola területére belépni a fokozott járványveszély miatt tilos! Javasoljuk a pedagógusokkal és az iskolavezetéssel való kapcsolattartás digitális formáit, illetve ha személyes találkozásra van szükség, akkor azt előre egyeztessék a titkárságon (25-273017)!

Digitális munkarendről egyelőre nincs szó, de felkészülünk az előző időszak tapasztalatai alapján egy lehetséges váltásra. Erről időben tájékoztatjuk Önöket, tájékoztatunk benneteket.

Bízom abban, hogy összefogással, türelemmel zökkenőmentesen megoldjuk az előttünk álló feladatokat.

Szeptember 7-11. között kerül sor szülői értekezletekre. Amennyiben kérésük, kérdésük van, keressék az osztályfőnököket vagy az iskolavezetést!

Sikeres, zökkenőmentes tanévet, eredményes tanulást, szép élményeket és sok-sok türelmet kívánok mindenkinek reményeink szerint hamarosan megújuló iskolánkban.

Gódi Katalin