Aktuális

Egy délután a magyar népdalok hangulatában

„Az ének öröm, amellyel ajándékot ad a dalt éneklő a másik embernek! Ajándék magunknak, társainknak, szüleinknek!” -nyitotta meg a József Attila Általános Iskolában a 21. alkalommal rendezett énekversenyt Boros Ildikó énektanárnő, szervező. Ez egyben a tankerületi verseny iskolai fordulója volt. Az idén Lélekvirág az elnevezés, amely utal Kodály Zoltán megállapítására, miszerint „A magyar népdal a magyar lélek tükre…” Évente 35-45 diák vesz részt az iskolai versenyen.

A 2024-es verseny zsűri elnöke Szuszán Jánosné volt, aki kezdetektől jelen van az iskolai és a tankerületi versenyen a zsűriben. Tagjai: Bartókné Piller Magdolna a Hagyományőrző Alapítvány kuratóriumának elnöke és Tausz-Tóth Mariann ének-zene tanár, karnagy, énekes.

Négy korcsoportban egy kijelölt és egy választott népdalt énekeltek a versenyzők. A felső tagozatban könnyebb volt a helyezést megállapítani, de ahogyan a zsűri elnök elmondta az első két korcsoportban az aló tagozatos diákoknál nehéz volt dönteni, kié legyen a díj. A sok szép hangú, tehetséges gyerek elkápráztatta a közönséget.

Hatodik alkalommal alapítványunk értékőr díjjal jutalmazza azt a végzős diákot, jelen esetben diákokat, akik a nyolc iskolai év alatt kimagasló teljesítménnyel vettek részt az énekversenyeken és az énekkari fellépéseken, műsorokon.

A korábbi években díjat kaptak: Boros Ildikó tanárnő, Darvas Helga, Dombrovszki Tamara, Abrados Nemet Abril Elizabeth, Szerecsen Dóra, Végh Viktor. A 2024-es évi díjazott: Piróth Petra és Patai Hunor. Pusztaszabolcs népdalt, zenét kedvelő közönsége települési, civilszervezeti ünnepeken, az iskola kórusának fellépésein számtalan alkalommal gyönyörködhetett a két díjazott szóló énekében.

Szeretettel gratulálunk Boros Ildikó tanárnőnek és a tanítóknak a gyerekek felkészítéséhez, amely lehetővé tette, hogy a fellépőkkel, szüleik, nagyszüleik társaságában egy csodálatos délután részesei lehettünk. Köszönjük!

(CzMné)

A KÖVETKEZŐ EREDMÉNYEK SZÜLETTEK:

I. Kategória

1. Piroth Hanna 1.b
1. Gonda Loretta 2.b
1. Tóth Szabina 2.c

2. Konsanszky Napsugár 2.a
2. Tóth Norina 2.c
2. Peigelbeck Zoé 1.a

3. Balázs Patrícia 1.a
3. Pogácsás Milán 2.b

II. Kategória

1. Háder Jázmin 3. a
1. Willinger Odett Sarolta 3. b
1. Czöndör Hedvig 3. a

2. Nyíri Glória 3. a
2. Kovács Martina 3. b

3. Szatmári Ramóna 3. b
3. Lakatos Seron 3. b

Különdíjas : Liszi Dorina Melinda 4. a
Különdíjas: Fekete Vince 3.b
Különdíjas: Fejes Kamilla Katica 4.b

III.-IV. kategória

1. Patai Hunor 8.b
1. Piróth Petra 8.b

2. Pethes Zoé Viktória 8.b
2 . Sebestyén Rebeka Anna 7.a

3. Koltai Kimberli 6.b

Hálásan köszönjük, hogy a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány Értékőr díjat adományozott Piróth Petra és Patai Hunor 8.b osztályos tanulóinknak.

Sok szeretettel gratulálunk a helyezetteknek és köszönjük a felkészítő kollégák munkáját!