Aktuális

Tanulói laptopok átvétele, üzembe helyezése

Tisztelt Szülők,
Kedves Gyerekek!

Június 3-7. között, 9:00-15:00 óráig lehet iskolánkban átvenni a tanulók személyes használatú laptopjait, amelyekre novemberben lehetett regisztrálni. A laptopot nem a tanuló, hanem kizárólag az a szülő/törvényes képviselő veheti át, akinek a nevében a regisztráció benyújtása megtörtént. A szülő minimum 15 perces adminisztrációra számítson, személyazonosításra alkalmas iratait hozza magával!

Akadályoztatás esetén az alábbi meghatalmazást kell kitölteni. Meghatalmazni 18 éven felüli személyt lehet.

Meghatalmazás átvételhez

Az alábbi, szülőknek és tanulóknak szóló levélben az eszköz használatához kapcsolódó információkról kaphatnak tájékoztatást.

Levél szülőknek és diákoknak

Az alábbi beüzemelési útmutató a Windows 11 használatát segíti az eszközök első bekapcsolásakor.

Windows 11 beüzemelési segédlet

A Microsoft Office (Word, Excel, Power Point, stb.) nincs a gépekre telepítve, ez a tanulói KRÉTA azonosítóval szerezhető be az alábbi módon:

  1. Látogasson el a KIFÜ Szolgáltatás kezelési oldalára (A hivatkozás új ablakban nyílik meg!), majd válasszon a Bejelentkezés/Regisztráció lehetőséget, ezt követően pedig kattintson a Bejelentkezés Krétával gombra. Adja meg a KRÉTA rendszerben használt bejelentkezési adatait, és kattintson a Bejelentkezés gombra. 14 éven aluli diák esetében a regisztrációra és az igénylésre kizárólag a szülő/gondviselő jogosult, ebben az esetben a szülőnek/gondviselőnek a jogosult diák KRÉTA azonosítójával (G01/02/03 nélkül, csak a számsor beírásával) szükséges belépnie a rendszerbe.
  2. A sikeres bejelentkezés után kérjük, adjon meg egy valós e-mail címet, majd kattintson a Regisztráció gombra. A megadott e-mail címére pár percen belül egy megerősítő levelet küldünk a KIFÜ Ügyfélszolgálatának (ugyfelszolgalat@kifu.hu) e-mail címéről.
  3. Nyissa meg levelezőrendszerét, és ellenőrizze beérkezett üzeneteit (beleértve a spam és egyéb promóciós mappákat is). Amennyiben levelei között nem találja a megerősítő e-mailt, kattintson a regisztrációs oldalon az Újraküldés gombra (használatát megelőzően kérjük, ellenőrizze postafiókja spam, promóciók stb. mappáit és a megadott e-mail cím helyességét is). A regisztráció megerősítésére 24 óra áll rendelkezésére.
  4. Amennyiben a megerősítő e-mail megérkezett, nyissa meg és kattintson a Regisztráció folytatása linkre.
  5. A megjelenő regisztrációs ablakban kérjük, adja meg adatait, majd olvassa el és fogadja el a Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési tájékoztatót, ezt követően pedig kattintson a Regisztráció gombra.
  6. A sikeres regisztrációt követően a KIFÜ Szolgáltatás-kezelési oldalán (A hivatkozás új ablakban nyílik meg!) KRÉTA azonosítóval történő bejelentkezés (Bejelentkezés Krétával) után tudja igényelni a személyes Microsoft licenceket.