Uncategorized

Látogatás az MTV székházában

2019. 11. 15-én a három 4. osztály osztálykiránduláson vett részt Budapesten. A Magyar Televízió felhívására jelentkeztünk, így sikerült valamennyi programon részt vennünk, amelyet felajánlottak részünkre.

Autóbusszal érkeztünk meg az MTV székháza elé, ahol már vártak bennünket: kedvesen invitáltak a székház stúdióinak megtekintésére. A gyerekek egy igazi mozgó üzemet láthattak maguk körül, ahol rengeteg riporter, operatőr, szerkesztő és rengeteg statiszta végezte hihetetlenül gyors munkáját.

Megtekinthettük az Esti mese bábstúdióját, ahol a műsor állandó felvételeit készítik: embernagyságban. A gyerekek ámulva nézték s rengeteg fényképet készítettek róla. Az operatőrök bemutatták számunkra a régi kamerák gyűjteményét. Tanulóink meghökkentek: milyen hatalmas gépezettekkel dolgoztak régen, miközben a mai operatőri munka szinte fényképező nagyságú kamerákkal történik.

Látogatásunk fénypontja: a Fölszállott a páva című népzenei műsor délutáni főpróbájának stúdiófelvételét nézhettük meg. A gyerekeket elkápráztatta a stúdió modern fénytechnikája és a műsorkészítők összeszokott csapatmunkája. A legjobban igazából a csodálatos népzenei (néptánc és népdal előadói) műsorszámok megtekintése tetszett minden tanulónknak, amit szájtátva néztek, hatalmas tapssal jutalmaztak. A két órás műsor után boldog lelkülettel érkeztünk haza a késő esti órákban. Készülünk a következő osztálykirándulásunkra.