Aktuális

In memoriam Vigyikán Béla…

2023. január 11-én, életének 61. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Vigyikán Béla, a Pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola matematika-informatika szakos tanára.

Megrendüléssel, szinte ijedten írom a pontot a mondat végére, s nyomában döbbenet és nagy csönd keletkezik…Valami vigasztalót, valami lélekemelőt kellene most írnom, ami nem is olyan egyszerű. A búcsúszavak a torkomon akadtak…Különösen nehéz ez, amikor tudjuk, hogy a búcsú végleges.

Mi pusztaszabolcsiak régóta ismertük, akár kollégaként, akár magánemberként.

1962. november 8-án született, Aknaszlatinán (Ukrajna). Az általános és középiskolát is itt végezte. 1980-ban felvételt nyert az Ungvári Állami Tudományegyetemre, ahol 1985-ben matematikus és tanár diplomát szerzett.

1985. szeptember 1-jétől 1993. augusztus 20-ig Aknaszlatinán középiskolában tanított matematikát.

1986-ban megnősült, felesége (Vigyikán Klára) is pedagógus. Két felnőtt gyermek (Gergely és Gyöngyvér) édesapja volt. 1993-ban családjával együtt áttelepült Magyarországra, Pusztaszabolcsra. 1993. szeptember 1-től iskolánkban kezdtek dolgozni feleségével együtt.

1999-ben felsőfokú oktatás informatikus és számítástechnikai szoftver üzemeltető szakképesítést szerzett Dunaújvárosban.

A tanítás mellett hosszú időn keresztül rendszergazdai feladatokat is ellátott iskolánkban.

Államilag elismert orosz nyelvű C típusú felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezett, jól beszélte az ukrán nyelvet is.

Hobbijaként tekintett a számítógép szerelésre, annak üzemeltetésére. Nagy gyakorlattal használta az internetet, szeretett zenét hallgatni.

2012-ben, 10 évre ugyan megvált iskolánktól, ezalatt Fejér megye középfokú intézményeiben ill. más általános iskolákban tanított,  de 2022. szeptember 1-jétől újra visszatért településünk általános iskolájába.

Segítőkészsége, problémamegoldó képessége sokszor volt hasznos az iskolánkban. Nagyon szeretett beszélgetni. Rengeteg története volt, mindig akadt egy-egy, az adott témához kapcsolódó emlék a tarsolyában.

Munkáját, szakmai tevékenységét hivatástudattal végezte.

Mély fájdalommal veszünk búcsút Kollégánktól!

„Küzdöttél de már nem lehet,
a csend ölel át és a szeretet.
Csak az hal meg akit elfelejtenek,
örökké él, akit nagyon szerettek.”

(Tóth Árpád)

Tisztelgünk emléke előtt. Pusztaszabolcs, 2023. január 12.                                           Á. Farkas Beáta