DÖK

Érzékenyítő nap

Az őszi szünet előtti utolsó napon iskolánkban Érzékenyítő Napot tartottunk.

A diákok egy része Budapestre utazott a nemzetközi hírű Nick Vujicic prédikátor, szónok, motivációs tréner iskolásoknak szóló előadására. A műsorban fellépett a Nemadomfel Együttes és Csiszér László és csapata fantasztikus hangulatot teremtve.

A minikoncerteket követően lépett színpadra Nick Vujicic, aki kéz és láb nélkül született. Sokakanak hitet, erőt, motivációt ad előadásaival, erejével, életével. A Sportarénában nagyjából 10.000 diák fogadta őt tapsviharral.

Az előadás fő témája az iskolai „szekálás”, bullying és annak negatív hatásai voltak. A kedvesség, szeretet gyógyító és világot megváltoztató erejéről is beszélt saját tapasztalatain és vicces történetein túl.

Nagy hatással volt a gyerekekre és a felnőttekre egyaránt.

Az iskolában maradó gyerekek is nagyon rendhagyó programokon vettek részt, ahol megtapasztalhatták, milyen lehet másként élni, hogyan tudjuk elfogadni, segíteni a nehézségekkel, fogyatékkal élő társainkat.

László Jánosné Orsolya és Pósáné Vajda Orsolya főszervezésében valósultak meg a bemutatók, a játékok, a filmvetítés és a közös beszélgetések, éneklések.

Az idei első – reméljük, hagyományteremtő – Érzékenyítő Nap fantasztikus volt a diákok és a felnőttek számára is.

Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezést, tervezést, segítséget a következő személyeknek, szervezeteknek:

Franek János és Franek Jánosné, Hosszú János, Harza Márk és édesanyja, Gyermán Brigitta (Pusztaszabolcsi Vöröskereszt), Feth Katalin (Dunaújvárosi Vöröskereszt), Rehabcetrum (Székesfehérvár), Farkas Zoltán és Horváth Csabáné, Horváth Csaba, Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon munkatársai és ellátotjaik, László Jánosné Orsolya, Pósáné Vajda Orsolya, Vigyikán Klára, Gódi Katalin.