Sport

Európai mobilitási hét programjai iskolánkban

A mobilitási hét nyitóprogramjaként a  2019. szeptember 20-án 8 órakor kerékpáros felvonulást tartottuk. Ekkor iskolánk elől elindulva felkerestük városunk nevezetességeit. Bizonyítottuk, hogy kerékpárral könnyen elérhető városunk minden fontosabb része. Ezzel a rendezvénnyel az autómentes helyi közlekedésre hívtuk fel a figyelmet.  A rendezvényről értesíttettük a civil  szervezetek és intézmények vezetőit. A kerékpáros felvonulás biztonságára a rendőrség és polgárőrség járművei vigyáznak.

Ezen a napon az alsó tagozatos tanulóknak egy rajzversenyt hirdettünk. Így közlekedj környezetbarát módon” címmel. A tanulók legjobban sikerült rajzai kikerülnek a faliújságra. Egy kiállítással mutatjuk be a legjobban sikerült legötletesebb alkotásokat.

A délután folyamán gyalogtúrát szervezünk a Velencei-hegységbe. A busz 13 órakor indult az iskola elől. Pákozdról a Bella tótól indulva megkerestük a híres Velencei Ingóköveket a Pogány-kő, a Kocka-kő és a Pandúr-kő megtekintése után. Az Angelika forrás felé vettük az irányt, itt egy kis pihenőt tartottunk. Majd folytattuk utunkat a Nadapi alappont felé. Itt Buszra szállunk és indultunk haza. A gyaloglással egy környezetbarát és egészséges kirándulási módra hívjuk fel tanulóink és a szülők figyelmét.

Mobilitás hete – futás

Az iskolában évtizedes hagyományai vannak a különböző alkalmakból rendezett futóversenyeknek. Az őszi mezei futóversenyünket ebben az évben a Mobilitás hetére szerveztük, hogy ezzel is tudatosítsuk tanulóinkban a mozgásgazdag, egészséges életmód iránti elkötelezettségünket. A korábbi évek távjainál most kicsit hosszabbat, 2019 m-t futottunk az alsó és felső tagozatban egyaránt. Az is eltérést jelentett az idén, hogy most nem versenynek, hanem felszabadult, örömfutásnak hirdettük az eseményt. Több osztállyal együtt futott az osztályfőnöke, tanára is, hogy tovább erősítsék a futás népszerűsítését. Az elhasznált kalóriák pótlására minden résztvevő egy sportszeletet kapott ajándékba. Az esemény idejére a helyi rendőrség és polgárőrség segítségével sikerült autómentessé tenni az útvonalat.

Kovács Lajos