Aktuális

Biztonságos internethasználat

Iskolánkban a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársa diákok részére tartott prevenciós interaktív előadást.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Bűnmegelőzési Alosztály vezetője, Kiss Dénes r. őrnagy 2023. május 17-én Pusztaszabolcson, a  József Attila Általános Iskolában tartott előadást a felső tagozatos diákok számára. 

Prevenciós tevékenységének témája a biztonságos internethasználat, annak veszélyei és az internetes zaklatás volt. Az előadáson kisfilmeket tekinthettek meg az internetfüggőségről, az online bántalmazás következményeiről és a posztolás veszélyeiről, illetve megtörtént bűnügyi eseményekről is hallhattak.

Szülőként is fontos, hogy gyermekeinket figyelmeztessük a biztonságos internethasználatára:

• Az internet anonimitást biztosít, nem tudható, ki van a profil mögött. Az interneten bárki mondhatja magát bárkinek.

• Ami egyszer felkerül az internetre, az fent is marad. Hiába töröljük, másolatai tovább keringhetnek a virtuális közegben

• Ne tegyen közzé és ne osszon meg mással kihívó képet, idegennel pedig semmilyen személyes információt (adatot, képet stb.)! Visszaélhetnek vele: zsarolhatják, zaklathatják, vagy még rosszabb.

• Ha a gyermek találkozni akar valakivel, akit online ismert meg, mindig szóljon előtte szüleinek, és csak a szülő engedélyével és jelenlétében találkozzanak!

Gyermekeink biztonsága közös ügyünk!

Györök-Varga Éva
szervező
óvodai és iskolai szociális segítő
Útkeresés Segítő Szolgálat
Család- és Gyermekjóléti Központ
óvodai és iskolai szociális segítő szakmacsoport
+36-20/327-0127
utkereses.ovisk.gyve@gmail.com