Aktuális

ÖKO- csapatverseny 2024

A Józsefes hét hosszú évek óta egyik hagyományos programja a felsős ÖKO- csapatverseny, melyen a felső tagozatos osztályok négyfős csapatai vesznek részt. A verseny feladatai mindig egy előre meghatározott témához kapcsolódnak. Az idén ez két jeles nap volt: a Víz Világnapja és a Föld napja.
Előzetes feladatot is kapnak a csapatok, melyekkel ráhangolódhatnak az előre megadott témára. A csapatnevüket, – melyhez névtáblát is készítenek – , úgy kell megválasztani, hogy ezzel legyen összefüggésben, illetve egy-egy mondattal indokolniuk kell, hogy miért döntöttek az adott név mellett. Az idén volt egy plusz belépő feladat. Be kellett fejezni egy megkezdett mondatot úgy, hogy igaz legyen az elmondó tanulóra. A mondat így kezdődött: „ Én úgy védem a környezetemet, hogy…”.
Izgatottan gyülekeztek a csapatok április 22-én 14.30-ra és a három tagból álló zsűri, továbbá osztályfőnökeik és az érdeklődők előtt adtak számot ismereteikről a diákok.
A „Józsefes Gyermekekért” Alapítvány és az iskola jóvoltából egy parányi vendégelésre is sor került. Minden részvevő egy-egy müzli szeletet és egy-egy dobozos almaitalt kapott, az elért eredménytől függetlenül. A verseny díjazása mindig két korcsoport szerint történik, külön az 5-6. évfolyamban és külön a 7-8. évfolyamban hirdetünk helyezetteket. Az eredményhirdetésre és a díjak átadására a Józsefes hét zárásakor kerül sor.

Köszönet a vendégelésért és a díjakért az iskolai alapítványnak és az iskolának!

A 2024. év ÖKO-csapatverseny eredményeiről:

5-6. évfolyamban

I. helyezett csapat : Talajvíz (5.a)
II. helyezett csapat: Föld utolsó megmentői (5.b), Vízi pókok (6.b)

7-8. évfolyamban

I. helyezett csapat: A víz és a Föld megmentői (8.a)
II. helyezett csapat: H2O (7.a)
III. helyezett csapat: Vízgyöngyök (7.b)

Gratulálunk a résztvevő csapatoknak és a helyezetteknek a kiváló feladatmegoldásokért!
Á. Farkas Beáta