Sport

Európai Diáksport Napja

Ebben a tanévben a második alkalommal regisztráltunk és készültünk nagy várakozással az Európai Diáksport Napjára.

Az eseményt most is az iskola udvarán, közös, zenés gimnasztikás bemelegítéssel kezdtük egy meghívott aerobikedző vezetésével. Tanulóink és tanáraink együtt mozgatták át izmaikat. Ezután különválasztva az alsó és felső tagozatot lefutottuk, /legyalogoltuk/ a 2019-m-es távot.

Az elhasznált energia pótlására – támogatói felajánlásnak köszönhetően – minden résztvevő egy sportszeletet vehetett át. A futás útvonalának biztosítására helyi polgárőri segítséget kaptunk.

A további sportolási alkalmak megteremtésére három helyszínt rendeztünk be. Az életkori sajátosságoknak megfelelő játékokat, eszközöket, akadályokat helyeztünk ki a helyszínekre. A tornateremben az 1-2-3. évfolyam fesztivál szerűen sportolt, játszott, kúszott-mászott, egyensúlyozott tanítóik irányításával. A fesztivál jelleg megtartásával, a 4-5-6. évfolyam az iskola udvarán felfestett szökdelő játékok használata mellett sok más sporteszközt is kipróbált. Itt önkéntes szülői segítségünk is volt az iránymutatásban, de a tanulói kreativitás sok újdonságot adott. A 7-8. osztályosok a sportpályán ügyeskedtek labdák mindenféle méretével és formájával. Rúgtak focival célba, távolságra, büntetőre, ugyanezt kézilabdával, kosárlabdával dobva, közben ment a tollaslabda, asztalitenisz, habtenisz, és floorball.

A rendezvényünk röpke két órája mindenki számára felhőtlen örömöt, játékot, sportot, de legfőképpen egészséget és mozgásélményt nyújtott.

Ádám László